Almere City FC speelde maandagavond de eerste wedstrijd van 2022. In een mistig Eindhoven maakte de onlangs aangestelde Alex Pastoor zijn debuut als hoofdtrainer van Almere City FC. De laatste overwinning buiten Almere van Almere City FC dateert van 1 november toen Helmond Sport met 1-2 werd verslagen. Alex Pastoor zag zijn Almere City FC de eerste wedstrijd van 2022 verliezen van de jonkies uit Eindhoven.

Almere City FC begon met goede intenties aan de wedstrijd en wilde zo vroeg mogelijk scoren. Jong PSV liet zich echter niet van de wijs brengen en nam daarna het initiatief over maar het spel speelde zich in de openingsfase vooral af op het middenveld. Beide ploegen loste in het eerste kwartier slechts 1 schotje op doel die eenvoudig door de doelmannen van beide ploegen kon worden gepakt. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam na een kwart wedstrijd spelen. Jong PSV kwam eruit via de rechterkant waarnaar de bal voor werd gegeven, Simon Colyn kon de bal zo in het doel koppen waarmee Jong PSV de voorsprong pakte op de Herdgang. 3 minuten later zette Almere City FC alweer de gelijkmaker op het scorebord. Jonas Arweiler maakte zijn 9e van het seizoen nadat de Duitser de bal in het doel kopt vanuit een hoekschop. In de 26e minuut dacht Duijvenstijn Almere City FC op voorsprong te schieten maar de goal werd afgekeurd wegens hands. Tien minuten voor de rust kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Na een goed voetballende aanval van Jong PSV schoot Nigel Thomas de bal in het doel. Vlak voor rust kwam Jong PSV zelfs op 3-1. Een vrijetrap van Bakayoko werd neergelegd op de 16 meterlijn en binnengekopt door Fedde Leysen. Daarna gebeurde er niks meer voor beide doelen en zo keek Almere City FC dus tegen een 3-1 achterstand aan bij rust.

Almere City FC creëerde in de tweede helft binnen 3 minuten al een kans, van Leeuwen gaf de bal voor op Duijvenstijn maar laatsgenoemde schoot de bal tegen de doelman aan. Jong PSV kreeg in de 57e minuut de kans op de 4-1 nadat Bakayoko de bal van grote afstand op de lat schoot waar Etemadi aan de grond genageld leek te staan. In de tegenaanval kreeg van Leeuwen de kans op de aansluitingstreffer maar hij miste de kans. Twintig minuten voor tijd scoorde Bakayoko wel en maakte daarmee de 4-1. Van Leeuwen raakte 15 minuten voor tijd nog de lat. Het werd nog erger voor de ploeg van Alex Pistoor want in de 81e minuut maakte Jong PSV er nog 5-1 van. In de slotfase werd er nog een doelpunt afgekeurd van Jong PSV. Almere City FC creëerde niks meer en verloor met forse cijfers van Jong PSV.

Door de nederlaag tegen Jong PSV blijft Almere City FC 19e in de Keuken Kampioen Divisie met 17 punten uit 21 wedstrijden. Aankomende vrijdag speelt Almere City FC de eerste thuiswedstrijd van 2022. In het Yanmar Stadion is Roda JC de tegenstander. Vanwege de huidige coronamaatregelen mogen er nog steeds geen supporters aanwezig zijn in het Stadion.

Jong PSV
5 – 1
Almere City FC
Eerste Divisie