Almere City FC is vanavond tijdens het SNS Almeers Sportgala uitgeroepen tot sportclub van het jaar 2019!

De club was hiervoor genomineerd vanwege de maatschappelijke projecten die bij Almere City FC samen met partners Rabobank Almere en VoiceWorks worden uitgevoerd onder de naam Almere & The City. Almere City wil via deze projecten de maatschappelijke betrokkenheid bij de stad vergroten en bied hierdoor ook kansen voor de samenleving van de stad.

Enkele (bekende) projecten die Almere & the City uitvoeren zijn:

Routiniers Verzamelen, waarbij oudere supporters thuis worden opgehaald en weer worden thuisgebracht (soms met de spelersbus!) om samen naar de thuiswedstrijd van Almere City te gaan

Ballen met de buurt, waarbij iedere donderdagavond op een laagdrempelige manier mannen en vrouwen uit de verschillende wijken in Almere een balletje kunnen trappen. Selectiespelers van Almere City FC bepalen de invulling van de avond, waarbij je bijvoorbeeld een minitoernooi of een voetbal gerelateerd spelletje speelt.

Friendlies, waarbij de vele etnische afkomsten in Almere hoog in het vaandel staan. Zo spelen inwoners van Almere met verschillende achtergronden heuse mini interlands tegen elkaar. Maar het blijft niet alleen bij voetballen. Zo is er voorafgaand aan de wedstrijd is er een diner in de businessclub waar de keukens van de deelnemende kunnen genieten van het eten dat afkomstig is van de verschillende nationale keukens. In het verleden speelde onder andere Suriname tegen Iran en deden almeerse inwoners afkomstig uit bijvoorbeeld Sri Lanka, De Nederlandse Antillen en Ghana mee.

Meer informatie over Almere & The City kan je vinden op hun website: https://almerecity.nl/almere-the-city/

Een welverdiende prijs voor dit uitstekende initatief!