Het is vandaag niet gelukt om de 3 punten in huis te houden tegen Heracles Almelo. Na een slap begin en teveel persoonlijke fouten in de tweede helft gingen de bezoekers met maar liefst 0-5 naar huis.

0-5 klinkt als een uitslag waar je volledig weggespeeld bent door de tegenpartij en voor de eerste paar minuten was dat ook zo. Almere City, dat juist op strijd en inzet veel indruk maakt dit seizoen, begon veel te slap aan de wedstrijd. Het duurde dan ook slechts 3 minuten voor de 0-1 werd gemaakt. Vanuit een hoekschop was het uiteindelijk Sankoh die de score opende.

Daarmee eindigde het volledig wegspelen ook meteen. Almere City draaide de wedstrijd naar zich toe en gaf in de eerste helft niks meer weg. Veelvuldig werd de bal richting het strafschopgebied van de Heraclieden gebracht maar net zo vaak hielden de Almeerse aanvallen daar ook op. Soms door verkeerde keuzes, soms door een te laag tempo en soms ook doordat het vandaag vooral net niet was aan Almeerse zijde. De scherpte ontbrak voorin om toch een behoorlijk aantal mogelijkheden echt om te zetten naar kansen.

Na rust, waar Alvaro Pena en Sherel Floranus na blessureleed weer minuten mochten maken, drukte Almere City zelfs nog verder door. De gelijkmaker hing al een tijdje in de lucht en die zou ook zeker niet onverdiend zijn geweest. Iedereen geloofd er in en ging achter de ploeg staan. Maar de voorzetten eindigde vaak net niet bij een medespeler, schoten werden geblokt en ook een vrije kopkans van Van Bruggen ging maar net aan langs de verkeerde kant van de paal.

Daarna gaat vanaf de 64e minuut bijna alles mis wat er mis kan gaan. Resink nam de bal op eigen helft totaal verkeerd aan waardoor Heracles makkelijk het doel van Bakker kon bestormen: 0-2 van wederom Sankoh. Balverlies leidde daarna een goed uitgespeelde counter van Heracles in die Nankishi afmaakt en dus 0-3. De 0-4 kwam van dezelfde voet en eindigde van een afstand in het hoekje van het doel waar de normaal zeer sterk keepende Bakker geen antwoord op wist te brengen. Uiteindelijk werd het 0-5 door het derde doelpunt van Sankoh, ook hier kreeg de aanval van Heracles vrij pad richting doel.

Een wedstrijd waarin na een lange reeks zonder verliespartijen weer eens duidelijk werd gemaakt dat je elke wedstrijd scherp moet beginnen, dat je zowel voorin als achterin scherp moet zijn en je niet zomaar zoveel ruimte kan weggeven achterin. Een stapje terug na die imposante reeks die was neergezet. Daarmee ook meteen het voordeel: niemand heeft nu meer over een reeks die zijn eigen leven kan gaan leiden. Nu is het weer leren van de fouten die vandaag zijn gemaakt en op naar de volgende wedstrijd en die komt er al snel aan. Lekker ouderwets op vrijdagavond om 20:00 reizen we af naar Heerenveen voor de eerste officiële wedstrijd van Almere City in het Abe Lenstra Stadion. Kaarten daarvoor zijn nog altijd te koop via tickets.almerecity.nl!

Almere City FC
0 – 5
Heracles Almelo
Eredivisie