Het was gisteravond wederom een belangrijke wedstrijd in het Yanmar Stadion. Dit keer kwam Cambuur Leeuwarden op bezoek, en daarmee een wedstrijd tegen een directe concurrent. Almere moest winnen om zich bij de top te blijven melden, anders zou Cambuur deze positie overnemen. Mascotte Ally won voor de wedstrijd al de obstakelrace van Camigo en daarna was het de beurt aan de spelers om ook te winnen van de Friezen. Door doelpunten van Efmorfidis en Hunte is dit ook gelukt. De eindstand was 2-1!

Almere City FC was in de openingsfase al direct de bovenliggende partij, al zou dit nog geen grote kansen opleveren. Na precies een kwartier kwam Almere City wel gevaarlijk voor het doel en kon Hunte inkoppen, Soleri tikt hem nog binnen maar stond buitenspel. De italiaanse spits had er beter vanaf kunnen blijven, want de kopbal van Hunte was er waarschijnlijk al  ingegaan. Na een half uur komt die voorsprong er dan wel nadat Hunte diep werd gestuurd door Loen. Hunte was veel sneller dan zijn directe tegenstander en kon de perfecte steekpass van Loen terugleggen op de penalty stip. Daar stond Efmorfidis vrij te wachten en de griek kon zodoende de bal binnenschieten voor de verdiende voorsprong.

in de 38e minuut was het dan eindelijk een keer de beurt aan Cambuur om het doelman Plattel gevaarlijk te maken. Mirani wil de bal wegwerken maar trapt deze hoog de lucht in. Van Kipperssluis kopt deze weer terug, Plattel komt zijn doel uit om de bal op te vangen maar laat hem los. Robertha zegt dankjewel en tikt de bal het lege doel in. En zo zorgt een blunder van Plattel voor de gelijkmaker en direct ook de ruststand.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders, met een sterker Almere City FC. Dat werd in de 58e minuut beloond met de 2-1. Bij eeen afstandsschot van Hunte wilde Mous de blunder van Plattel overtreffen, en dat deed de doelman van Cambuur dan ook. De bal glipte onder zijn handen door en rolde behoorlijk lullig het doel in voor de voorsprong. Hulp van de keeper dus, maar de voorsprong was terecht. Almere City bleef hierna op zoek naar de 3-1, waar het ook recht op zou hebben gehad gezien de kansen verhouding. De grootste mogelijkheid hiervoor was voor Vossebelt die een goede kopkans kreeg na een voorzet van Hunte. De middenvelder kopte deze ook goed naar de grond, maar de bal stuiterde daarna net over de lat. Ook Luckassen zou een grote mogelijkheid gehad hebben nadat hij door de verdediging brak en 1 op 1 naar de doelman kon. Luckassen werd echter onderuit getrokken door een verdediger van Cambuur. De Graaff vergat echter rood te geven en kwam slechts met geel. In de 88e minuut vond de scheidsrechter wel zijn rode kaart nadat Loen met gestrekt been vol op de scheenbeen van een cambuur speler stapt, niet meer dan terecht dus. Dat Almere de laatste minuten met 10 man verder moest maakte niet veel uit, Cambuur zou geen kansen meer kunnen creëren en dus de belangrijke en verdiende overwinning van Almere City FC.

Hiermee blijft Almere City FC in de top van de Keuken Kampioen Divisie spelen. Almere blijft op de 5e plaats met 26 punten, 4 achter koploper Sparta. De volgende wedstrijd is tegen FC Oss, die slechts 2 punten onder ons staat. Wederom een wedstrijd tegen een directe concurrent dus. Deze wedstrijd word zaterdag 17 november gespeeld om 18:30. Informatie over de kaartverkoop vind je hier, de wedstrijd word ook uitgezonden op FOX Sports 3.