Almere City heeft er weer een puntje bij in de Eredivisie. In eigen huis werd de Alkmaarse aanval vakkundig ontmanteld, het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Wie zelf ooit verdediger is geweest of de kunst van verdedigen een warm hart toedraagt zal dit seizoen steeds meer genieten van Almere City. Ook tegen AZ stond er weer een hecht collectief dat 90 minuten lang de in Nederland vaak vergeten kwaliteit van verdedigen en hard werken naar de voorgrond schoof. (Op momenten) Hoog druk zetten, vol erop zitten, scherp zijn en de duels niet schuwen is iets wat inmiddels de bekende kenmerken zijn geworden in Almere. AZ had het er moeilijk mee en voetbalde in de eerste helft slechts 1 kans bij elkaar. Dit was wel direct een behoorlijke kans waar Van Bommel met een beetje geluk de bal nog mee kreeg na een aantal tackels. Hij kon daarna langs de achterlijn vrij doorlopen op Bakker. Zijn inzet vanuit een vrijwel onmogelijke hoek bleek ook onmogelijk want de bal ging voorlangs.

Ook in de tweede helft bleef het aantal kansen voor de tegenpartij beperkt tot slechts 1. Ook hier was het wel een grote kans, dit keer voor Pavlidis. De spits die met 20 goals momenteel de topscoorder van de Eredivisie is verloor zijn 1 op 1 duel echter van Bakker. De rest van de wedstrijd was het het Almeerse blok dat hoogtij vierde. Inherent aan de taktiek die we hanteren is echter wel dat we aanvallend lastig tot kansen komen. De lange peer direct naar voren waar de Almeerse aanval het mee moet doen eindigde vaak in niemandsland of werd doorgekopt naar de keeper van Alkmaar. Toch kwam af en toe de kwaliteit van het aanvalstrio Robinet, Cathline en Pena wel aan het licht. Vooral Cathline dribbelde soms goed langs zijn verdediger. De grootste mogelijkheid was dan ook voor hem, maar zijn schot werd gekraakt door een Alkmaarse verdediging. Ook na een corner werd het schot van Pena gekraakt waardoor die naast het doel belandde. Hoewel Almere uiteindelijk meer schoten kon noteren dan AZ werd het geen moment echt gevaarlijk en bleven grote kansen ook uit.

Een smetje op de wedstrijd waren wel de 2 gele kaarten die Almere City toegereikt kreeg van scheidsrechter Bos. In beide gevallen was het amateurtoneel van AZ waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde om de kaart te trekken. Verderop in de competitie gaan deze belachelijke gele kaarten toch optellen en zorgen voor schorsingen. Vooral verdediger Wouter Goes van Alkmaar leek auditie te doen voor een rol in een nieuwe Nederlandse soap. Meerdere keren schreeuwde hij het uit alsof hij de rest van het jaar niet meer kan voetballen om vervolgens als Jesus op te staan wanneer de scheidsrechter hem verteld naar de kant te gaan voor een blessure behandeling. Hij was overduidelijk aan het proberen om Robinet een rode kaart aan te smeren. Het is toch jammer dat de arbitrage blijft trappen in dit soort voetbal onwaardig gedrag en niet een keer op treed tegen dit toneel.

Hoe dan ook een mooi puntje erbij voor Almere City dat wederom liet zien prima stand te houden op het hoogste niveau van Nederland. Inmiddels staat City met 24 punten uit 21 wedstrijden op de 11e plek. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij PEC Zwolle, dat in dezelfde middenmoot te vinden is als ons.

Almere City FC
0 – 0
AZ Alkmaar
Eredivisie