Net als vorig jaar was vandaag tijdens de eerste dag van het Almere Challenge Event de open dag van Almere City FC. Tijdens de gezellige dag werden de eerste wedstrijden in de groepsfase van het Challenge Event gespeeld en waren er meerdere activiteiten voor bezoekers van de Open Dag.

Zo konden kinderen deelnemen aan de Skill Games waarin zij hun skills konden vertonen aan de overige bezoekers. Ook stond er, net als vorig jaar, een panna kooi op het horecaplein waar ook de selectie spelers zich lieten verleiden voor een potje tegen de lokale jeugd.

Een belangrijk terugkerend onderdeel van de open dag is natuurlijk de handtekeningenjacht. Aan het begin van de middag werd de selectie losgelaten op het horecaplein om direct overvallen te worden door jonge fans die op jacht waren naar alle handtekeningen van de spelers en staf van het eerste elftal. Uiteraard zijn de spelers, onder leiding van Ally, ook niet te beroerd voor een foto of een babbeltje met de supporters.

Voor de volwassen supporters was er vandaag ook een primeurtje: De Ally Pale Ale (gebrouwen door Brouwerij Stijl uit Almere Haven) is sinds vandaag te krijgen in het Yanmar Stadion en zal ook tijdens wedstrijddagen verkocht worden. Het biertje wordt ondertussen al door heel nederland verkocht en vanaf nu dus ook in het eigen stadion van Ally de Aap. Neem de volgende keer dus gerust het eerste biertje van een mascotte in Nederland!

Tevens is dit weekend de finale van het FIFA E-Sporter toernooi, waarbij morgenmiddag de winnaar wordt gekroond!