Alle wedstrijden in de 3e periode van de Keuken Kampioen Divisie zullen live worden uitgezonden op ESPN. Dit op initiatief van alle voetbal clubs met ondersteuning van o.a. het supporterscollectief Nederland, ESPN, KNVB. Ook de de flexibiliteit van de gemeente en politie heeft een rol gespeeld in het mogelijk maken van de live uitzendingen.

Net zoals in de 1e en 2e periode zullen alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie live te zien zijn op ESPN. Lange tijd leek het erop dat er slechts 4 wedstrijden zou worden uitgezonden op de betaalzender omdat het geld wat er voor gereserveerd was op is. ESPN voorheen FOX Sports en de KNVB hadden als uitgangspunt dat er in januari weer deels publiek bij de wedstrijden aanwezig mocht zijn. Ook was het begin van dit seizoen onzeker in hoeverre alle partijen ook in 2021 nog in staat zouden zijn om hun bijdrage te leveren om het live uitzenden mogelijk te maken.

Op aandringen van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben alle betrokken partijen toch nog een mogelijkheid gevonden om alle wedstrijden live uit te zenden in de derde periode. De clubs zullen als collectief garant staan voor extra kosten die er mee zijn gemoeid om alle wedstrijden live uit te zenden.

Crowdfunding

Afgelopen vrijdag startte het Supporterscollectief Nederland een crowdfunding om de wedstrijden in de 3e periode live te kunnen uitzenden. De opbrengst van de crowdfunding komt volledig ten gunste van het te betalen bedrag en wordt gebruikt om de clubs te steunen in hun initiatief om de live wedstrijden in de 3e periode te faciliteren. Het is voor supporters en sponsors nog steeds mogelijk te doneren via https://supporterscollectiefnederland.nl/help-de-kkd-crowdfunding-voor-live-tv/.

Wijzigingen speelschema

Door het besluit om alle wedstrijden live uit te zenden zullen er wijzigingen plaats vinden in het speelschema. Voor Almere City FC wijzigen er 4 wedstrijden.

Vrijdag 15-01: Jong AZ – Almere City FC (21.00 uur)
Vrijdag 22-01: Almere City FC – FC Dordrecht (21.00 uur)
Maandag 01-02: NAC Breda – Almere City FC (21.00 uur)
Vrijdag 12-03: FC Eindhoven – Almere City FC (18.45 uur of 21.00 uur)

Voor het hele speelschema klik hier.