De witte rook is gesignaleerd boven het Yanmar Stadion, Alex Pastoor is gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Almere City FC. Hij tekent een contract voor anderhalf seizoen, tot de zomer van 2023.

Na veel speculaties kwam vandaag dus Alex Pastoor uit de hoge hoed. Hij zal na de winterstop aansluiten bij de selectie en het stokje overnemen van interim trainer Tim Bakens. Bakens blijft daarna onderdeel van de staf als assistent van Pastoor, samen met Hedwiges Maduro en Serge van den Ban.

Met Pastoor heeft Almere City FC wederom gekozen voor een ervaren trainer, hij heeft inmiddels al honderden wedstrijden als hoofdtrainer op de bank gezeten. Dat deed hij onder meer bij Excelsior, NEC Nijmegen, Slavia Praag, Sparta Rotterdam en als laatste het Oostenrijkse SC Rheindorf Altach.

Pastoor laat op de clubsite weten het een mooie uitdaging te vinden om in Almere aan de slag te gaan: “Almere City FC staat te boek als een frisse club met een gezonde ambitie. Ik verheug mij op een ontzettend mooie uitdaging”

Daarnaast verwacht Technisch Manager Teun Jacobs dat Pastoor het maximale uit de selectie kan halen: “Alex staat bekend om zijn innovatieve manier van leiding geven. Hij is een eigentijdse trainer, waarvan wij verwachten dat hij het maximale uit deze selectie kan halen en onze jonge trainers beter kan maken. We zijn verheugd dat hij voor onze club kiest”

Vanuit Almere City Fans: Welkom Alex, op naar mooie tijden!