Nadat gister en vandaag bekend werd dat Ahannach en Van Vlerken hun contract met 2 seizoenen hebben verlengd werd ook bekend welke spelers er komende zomer allemaal vertrekken bij Almere City FC. Zo laat Technisch Manager Teun Jacobs tijdens een interview op Omroep Flevoland weten afscheid te nemen van minimaal 9 spelers. Daarnaast zitten 2 spelers in de wachtkamer en heeft er nog één een contractvoorstel in beraad.

Van de volgende spelers wordt het contract niet verlengd: Timo Plattel en Roy Kortsmit, Nicky van Hilten, Bart Meijers, Joedrick Pupe, Dico Koppers, Youri Loen, Ricardo Kip en Torino Hunte. Zij mogen allen definitief op zoek naar een andere club.

Naast deze spelers was ook al bekend dat Venema en Absalem weer terug zullen keren naar respectievelijk FC Utrecht en FC Groningen, waar Almere City ze dit seizoen van heeft gehuurd.

Tim Receveur en Ruud Boymans in de wachtkamer

Ook Tim Receveur en Ruud Boymans hebben vooralsnog geen contractaanbieding gekregen van de club. Beide spelers komen terug van langdurige blessure’s, maar voor hun bestaat er nog een kans dat ze na de zomer weer in het Yanmar Stadion spelen. De club bekijkt komende zomer of ze alsnog een nieuwe aanbieding zullen krijgen.

Efmorfidis heeft aanbieding op zak

James Efmorfidis is de laatste speler van het eerste elftal waarbij het contract komende zomer afloopt. De Griek heeft een aanbieding van de club gekregen, maar hij heeft die aanbieding nog in beraad. Binnenkort valt er dan ook meer nieuws te verwachten rondom de behendige speler.

“We denken betere spelers te kunnen halen dan de spelers die we hebben”

Al met al vertrekken er een hoop spelers, waarbij de meest opvallende speler Youri Loen is. De ervaren middenvelder speelde afgelopen 2 seizoenen vrijwel alle wedstrijden.

Tegenover Omroep Flevoland laat Teun Jacobs weten te gaan voor betere spelers dan de spelers die nu in Almere spelen: “De reden is dat we denken dat we betere spelers kunnen halen dan de spelers die we hebben, in onze brandende ambitie om naar de Eredivisie te gaan. Helemaal nu in deze periode zijn er heel veel clubs onzeker in het verlengen van contracten. Er komen een hoop interessante spelers op de markt. Zowel jong talent maar zeer zeker ook spelers met Eredivisie ervaring. Laat dat nou net het ontbrekende puzzelstukje zijn in mijn beleving, die we dit jaar te weinig hebben gehad, echte Eredivisie ervaring. Dus dat is nu een uitgelezen moment om op in te kopen komend seizoen.”