Na het verlies tegen Cambuur afgelopen zaterdag wist Almere City FC vanavond ook niet te winnen. In Amsterdam werd het in een matige wesstrijd 2-2 tegen AFC.

Almere City FC begon de wedstrijd met, op Vossebelt en Kramer na, de jongens van Jong Almere City. Hiermee werd het een wedstrijd tussen 2 ploegen die komend seizoen allebei in de tweede divisie uit zullen komen. AFC was hierin de betere ploeg en kwam na 13 minuten dan ook verdiend op 1-0 voorsprong. Ook daarna had AFC de grotere kansen waardoor de 2-0, in de 27e minuut niet als verassing kwam. City deed vlak voor rust nog wel wat terug. Receveur, in het veld gekomen voor de geblesseerde Sam Krant, maakte vanaf de penalty stip de aansluitingstreffer.

In de 2e helft speelde Almere City met beoogde basiself. Dit was op het veld goed te zien door het hogere tempo dat er werd gespeeld. Ook leverde dit al snel kansen op voor onder andere Ricardo Kip. De doelman van AFC hield echter zijn doel lang schoon. Pas 2 minuten voor tijd wist Almere langszij te komen nadat Receveur de bal goed het doel in krulde en daarmee zijn 2e van de avond maakte. 

Hiermee heeft Almere City na 5 gespeelde oefenwedstrijden 3x gewonnen, 1x verloren en 1x gelijkgespeeld. Komende vrijdag wacht de volgende tegenstander in de oefencampagne. FC Volendam is dan in hun eigen Kras Stadion de tegenstander. De wedstrijd begint om 19:00.

Opstelling 1e helft:
Kramer, Vaarnold, van Vlerken, Bensabouh, Goseling, Brobbey, Krant (Receveur), Vossebelt, Balker, Vos, Walian.

Opstelling 2e helft:
Opstelling Almere City FC tweede helft: Plattel, Mirani, Hammouti, Meijer, Blackson, Loen, Ahannach, Hoefdraad, van Hilten, Receveur, Kip.