Jong Almere City FC speelde gister op spectaculaire wijze gelijk tegen VV Goes. Op een koud Almere City Football Academy werden de bezoekers warm gemaakt met maar liefst 8 doelpunten, eerlijk verdeeld over beide ploegen. De Almeerse doelpunten kwamen op naam van Krant, Goselink (2x) en Abid.

De eerste helft was al goed voor 6 van die doelpunten. Almere City FC had het betere van het spel en had ook meer de bal dan de bezoekers. Maar die bezoekers kwamen wel op voorsprong nadat de verdediging, inclusief de doelman, van Almere City de fout in gingen voor de 0-1. Almere City wilde daar niets van weten en binnen een minuut zag Krant zijn gelijkmaker heerlijk de kruising invliegen. Goes kwam daarna toch weer op voorsprong, nadat de verdediging van Jong Almere City FC er wederom niet goed uitzag. De aanvallers van Goes konden eenvoudig de 1-2 binnen tikken. De voorsprong werd daarna zelfs uitgebreid tot 1-3 nadat de scheidsrechter een penalty gaf omdat Krant hands maakte. De strafschop werd hard binnen geschoten voor de 1-3. In de laatste 10 minuten van de eerste helft stond Jong Almere City echter weer op en via Goselink en Abid kwam het nog voor rust alweer op 3-3.

Na rust leek Almere City de wedstrijd naar zich toe te trekken en nadat Goselink de 4-3 maakte zag het er naar uit dat de wedstrijd was gespeeld. Niks was minder waar want Goes kon zich weer op trekken en met een schot van een meter of 18 die over de grond in het hoekje van de goal van Keller belandde trokken de bezoekers de stand weer gelijk. Jong Almere City probeerde daarna met het inbrengen van onder andere Benschop nog wel op zoek te gaan naar de 3 punten, maar echt gevaarlijk werden beide ploegen niet meer.

Een gelijkspel dus, ééntje waar beide ploegen weinig aan hebben op dit moment van de competitie. Jong Almere City is na deze wedstrijd te vinden op de 8e plaats in de Derde Divisie Zaterdag. Volgende week wacht een uitwedstrijd bij SteDoCo voor het elftal van Florian Wolf.

Stijn Keller staat klaar voor de strafschop van VV Goes, die daarmee op 1-3 voorsprong kwam.
Foto: Almere City Fans