Almere City FC zet zijn ongeslagen reeks rustig verder en pakte vanmiddag wederom een punt in de Eredivisie. In het Yanmar Stadion knokte de ploeg zich naar een verdienstelijke 2-2 tegen Ajax. De Almeerse doelpunten kwamen van Ritmeester en vanaf de penaltystip in de laatste minuten van Robinet.

Een wedstrijd waarin toch de enige rumoer is ontstaan de laatste dagen: Ajax thuis. Voornamelijk de landelijke media bleef stoken en zoeken naar quotes dat Almere City eigenlijk maar Ajax 2 zou zijn en Almere klein Amsterdam is. Daar kwam Arie van Eijden met een interview bij de NOS nog eens bij. “Almere is natuurlijk Amsterdam.” was de quote van het lid van de RvC van Almere City. Een totaal onbegrijpelijke quote die dan ook logischerwijs op de nodige reacties kon wachten. De RvC van Almere City is verder voor de supporters van Almere al een zwart gat waar niks over bekend is maar deze opmerking is natuurlijk belachelijk. Al decennia timmeren de stad en de club aan hun eigen identiteit en is dat in de laatste 10 jaar zo hard gegroeid dat de link met Amsterdam er alleen nog รฉรฉntje is voor de oude generatie Amsterdammers die ooit is naar Almere is verhuisd. Geheel terecht verscheen er vandaag dan ook een spandoek met “Arie, Almere = Almere” op Vak D tijdens de wedstrijd.

Een duidelijk statement die ook op het veld direct weer duidelijk was, want dat is uiteindelijk toch het belangrijkste: Voetbal. Almere City zat er vanaf de aftrap fel op. Iets wat we vaak terug zien dit seizoen en ook nu weer duidelijk zichtbaar was. Het zorgde niet direct voor mogelijkheden maar vooral voor irritaties bij Ajax en de eerste opstootjes. Bas Nijhuis, die normaal bekend staat als scheidsrechter die bijna niet fluit, trok in het eerste kwartier al 4x de gele kaart.

Hoog niveau was het voetbal niet de eerste helft, het was vooral knokken voor de meters. Uitgespeelde kansen kwamen er dan ook niet maar vooral een paar afstandsschoten konden er genoteerd worden. Voor Almeerder in dienst van Ajax Bergwijn was er zo’n schot en aan de andere kant kon ook Robinet laten zien wat die waard was. Maar alle schoten verdwenen vooral naast het doel.

Na rust kwam de wedstrijd wel meer los. Al snel na rust had Taylor alle kans om de score te openen maar zijn schot eindigde op de paal. Daarna kon Bakker zich maar weer eens onderscheiden. Met een aantal belangrijke reddingen hield hij zijn doel nog schoon. Na 66 minuten was het dan toch Almere Ciyt dat de score opende. Een geweldig uitgespeelde counter eindige bij Ritmeester van de Kamp. De sensatie in Almeerse dienst kapte zijn verdediger uit en kon daarna de bal in het lege doel tikken voor de voorsprong.

En dan komt weer naar voren waar we sinds vorig jaar al vaak last van hebben: Direct de snelle tegengoal. De zeer sterke Brobbey hield de bal vast in de 16 meter en legt hem kort terug op Akpom die de gelijkmaker binnen kon tikken. Precies zo’n aanval werd Almere City ook in de 82e minuut teveel. Wederom de sterke Brobbey aan de bal die teruglegt op dit keer Tahirovic en daarmee Ajax op 1-2 zette. Ajax zette dan ook aan op dat moment en dit recept was voor Ajax dus tot tweemaal toe succesvol.

Toch werd Ajax niet meer gevaarlijk in het restant van de wedstrijd. Almere City werd dat wel. Eerst kwam Resink nog dicht bij met een slimme tik op de bal maar zag die inzet nog over het doel gaan. In de laatste minuut kwam Resink weer in balbezit in het strafschopgebied van Ajax. Dit keer kapte hij weg en zag vervolgens Tahirovic met een domme tackle inglijden. Een terechte penalty volgde waar Robinet zich rustig hield: 2-2. Daarmee tekende de fransman alweer voor zijn 5e doelpunt in de Eredivisie en is hij nu ook te vinden op de topscoorders pagina van teletekst 832.

Zo’n gelijkmaker in de laatste minuten voelt dan toch erg lekker maar het gelijkspel was ook alles behalve onverdiend. Almere streed wederom voor elke meter en voetbalde bij vlagen ook weer prima. De counter die de 1-0 inleidde was dan ook weer genieten. En dus blijft Almere City in de competitie en de beker al 7 wedstrijden ongeslagen. Heerlijk om op deze manier de interlandbreak in te gaan. De volgende wedstrijd is dan ook pas over 2 weken, dan komt Heracles Almelo op bezoek in Almere.

Almere City FC
2 – 2
AFC Ajax
Eredivisie