Ole Tobiasen stond afgelopen dinsdag voor de 50e keer als hoofdtrainer van Almere City FC langs de lijn. Almere City FC verloor het duel weliswaar met 2-1 van Helmond Sport maar Tobiasen kan goede cijfers overleggen over 50 wedstrijden. Na twee keer als interim-trainer te zijn geweest is Tobiasen vanaf begin dit seizoen eindverantwoordelijke bij Almere City FC.

Eerste termijn interim-trainer

De 45 jarige trainer kwam in de zomer van 2018 als assistent trainer van Michele Santoni naar Almere. Michele Santoni werd op 5 maart 2019 ontslagen waardoor Ole Tobiasen als interim-trainer het seizoen mocht af maken. Tobiasen wist de neerwaartse spiraal om te buigen. De eerste twee wedstrijden werd er maar 1 punt gepakt maar daarna won Almere City FC 6 wedstrijden op rij waardoor de ploeg beslag legde op de vierde periode en zo mocht mee doen aan de nacompetitie. In de nacompetitie bleek Cambuur Leeuwarden in de eerste ronde over twee duels te sterk.

Tweede termijn interim-trainer

In het seizoen 2019/2020 besloot Almere City FC in zee te gaan met Robert Molenaar. Dit avontuur bleek net als met Michele Santoni geen goed huwelijk te zijn. Op 26 november 2019 werd bekend dat Almere City FC Robert Molenaar had ontslagen. Hierdoor kreeg Ole Tobiasen weer de kans om zich te bewijzen als interim-trainer. Almere City FC speelde daarna nog maar 13 duels omdat het seizoen vroegtijdig werd afgebroken vanwege het Coronavirus. Hoewel de eerste wedstrijd nog met 3-1 werd verloren van Jong FC Utrecht pakte Almere City FC in de 7 daaropvolgende wedstrijden 16 punten. Op 6 maart 2020 speelde Almere City FC haar laatste wedstrijd voordat het seizoen werd stopgezet.

Eerste keer eindverantwoordelijke

Almere City FC maakte na afloop van het vorig seizoen bekend dat Ole Tobiasen vanaf het seizoen 2020/2021 vanaf het begin eindeverantwoordelijke is van Almere City FC. Almere City FC kent dit jaar een goed seizoen. In de 24 wedstrijden die Tobiasen dit seizoen voor de groep stond werd er 4 keer verloren waarvan 1 keer in de KNVB Beker tegen VVV Venlo. Afgelopen dinsdag stond Tobiasen alweer voor de 50e keer als eindverantwoordelijke voor de groep. Helaas werd deze wedstrijd met 2-1 verloren.

Statistieken

Ole Tobiasen stond 47 keer in de competitie als eindverantwoordelijke. Hierin won Almere City FC er 29 en verloor er 11, 7 keer eindigde een competitiewedstrijd in een gelijkspel. In de play-offs was Tobiasen minder succesvol, in twee duels werd er 1 keer gelijkgespeeld en 1 keer verloren. In de KNVB Beker coachte Tobiasen alleen de wedstrijd tegen VVV Venlo. Hierin verloor Almere City FC met 4-1.

Ole Tobiasen gebruikte dit seizoen al 29 verschillende spelers. In de seizoenen als interim-trainer gebruikte Tobiasen 21 en 22 spelers.