Almere City FC is er niet in geslaagd om het 5 jarenplan tot een succesvol einde te brengen. De ploeg van Interim-trainer was van te voren de favoriet in het treffen met NEC. Een effectief NEC en persoonlijke fouten bij City achterin zorgde ervoor dat Almere City FC met een forse 0-4 nederlaag werd uitgeschakeld in de kwartfinale van de playoffs om promotie/degradatie.

Hoewel Almere City FC goed aan de wedstrijd begon met NEC was het eerste kansje al snel voor de bezoekers. Oud-City speler Javier Vet kopte de over het doel van Woud. Na ruim 7 moeten voetballen dacht Almere City FC op een 1-0 te komen nadat Verheydt de bal in het doel werkte. Maar de VAR die er alleen tijdens de playoffs was keurde het doelpunt af omdat Ryan Koolwijk hands maakte in de aanval vooraf. Almere City FC bleef daarna met het vizier naar voren voetballen en maakte in de openingsfase de meeste aanspraak op de openingstreffer. Uit een moeilijke hoek kreeg Breedijk de bal er niet in na ruim 10 minuten voetballen, de doelman van NEC was een sta in de weg voor City. De Almeerse kansen gingen door, in de 14e minuut was het Ryan Koolwijk die de bal niet in het doel kreeg nadat Verheydt op doel kopte. Ryan Koolwijk dacht Almere City FC in de 18e minuut eindelijk op voorsprong te schieten maar een vrijetrap van ruim 20 meter spatte uiteen op de lat en zo stond het nog altijd 0-0 in het Yanmar Stadion. NEC kreeg in de 21 minuut een vrijetrap nadat Mirani hands maakte in de 16 meter. Woud die tot dit moment weinig te doen had keerde de strafschop van Jordy Bruin waardoor ook NEC niet tot scoren kwam.

8 minuten voor de rust kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Okita schakelde kinderlijk eenvouding Steve Tunga uit waardoor de aanvaller van NEC vrije doortocht kreeg richting de Almeerse goal. Okita zette Woud op het verkeerde been en schoot NEC vlak voor rust op een 0-1 voorsprong. Twee minuten later kreeg NEC weer een strafschop nadat Thomas Verheydt een overtreding had gemaakt. Jordy Bruin die eerder nog een strafschop miste, schoot weer in de zelfde hoek maar dit keer ging Woud naar de andere hoek en zo stond NEC toch gezien het speelbeeld van de eerste helft tegen de verhouding in op een 0-2 voorsprong bij rust.

Je zou een fel Almere City FC verwachten die er in de tweede helft alles aan zou doen om de achterstand goed te maken. Almere City FC speelde wel op balbezit maar echt tot aanvallende acties leidde dit niet. De ploeg leek de hoop te hebben opgegeven en creëerde nauwelijks iets meer in de tweede helft. In de 55e minuut schoot Bouyaghlafen net over het doel van NEC en daarna was de volgende Almeerse kans pas in de 69e minuut. Een kopbal van Verheydt was een simpele prooi voor de doelman. Hoewel NEC rustig achterover leunde en loerde op de counter kwam de ploeg zelfs op een 0-3 voorsprong. Oud-City speler Vet scoorde namens de Nijmegenaren. Een kwartier voor het einde maakte Woud die toch een redelijke wedstrijd keepte een fout waardoor het een nog pijnlijker avond werd in het Yanmar Stadion omdat Okita zelfs de 0-4 binnenschoot.

Almere City FC mag zich dus opmaken voor nog een jaar Keuken Kampioen Divisie voetbal na een beschamende 0-4 nederlaag tegen NEC. Een ploeg waar je eerder dit seizoen twee keer van won. Door de nederlaag tegen de Nijmegenaren komt ook het vijfjarenplan van de club ten einde. De meeste doelstelling in het vijfjarenplan zijn gehaald maar de doelstelling waarin Almere City FC moest promoveren naar de Eredivisie niet.

Almere City FC
0 – 4
N.E.C.
Promotie / Degradatie Playoffs
Almere City FC
0 – 4
N.E.C.
Promotie / Degradatie Playoffs
Promotie / Degradatie PlayoffsKwartfinale playoffs promotie/degradatie
zaterdag 15-05-2021, 21:00
Yanmar Stadion