Almere City FC heeft zijn rug weer kunnen rechten na de afstraffing vorige week in Nijmegen. Vanavond won het met 2-0 van directe concurrent FC Eindhoven. Ilias Alhaft kroonde zich tot Man of The Match, hij maakte beide doelpunten.

Almere City begon de 250e thuiswedstrijd in het betaald voetbal nog met Tim Receveur, die daarmee de 100e wedstrijd in het Almeerse shirt speelde. De aanvoerder moest echter de wedstrijd al na een paar minuten geblesseerd verlaten. Bensabouh voegde zich als zijn vervangen bij het middenveld waar ook Hoefdraad zijn kans kreeg. Met de aanvallend ingestelde middenvelder wilde Santoni meer creativiteit brengen en dat werpte al vroeg zijn vruchten af. Na een kwartier kreeg Almere City een dot van een kans voor Meijer. De spits kon echter het doel niet vinden, zijn schot ging recht op een verdediger van Eindhoven af. In de 22e minuut was het wel raak. De buitenspeler trekt naar binnen en schiet de bal keurig in de verre hoek voor de verdiende voorsprong. Almere City had de eerste helft de wedstrijd goed onder controle en kon de voorsprong uitbouwen naar 2-0 met kansen voor onder andere Alhaft, Seck en Efmorfidis. De goal kwam er nog niet en dus gingen de ploegen met een 1-0 stand de rust in.

Na rust probeerde Eindhoven de gelijkmaker te forceren door het inbrengen van boomlange spitsen. Ze probeerde spitsen te vinden die daarna met hun fysieke voorsprong op de verdedigers van Almere een doelpunt moesten forceren. De grootste mogelijkheden bleven echter voor Almere City FC waar Meijer te lang wachtte met schieten bij zijn kans, Efmorfidis net niet bij een teruggekopte bal van Kip kon en dezelfde Kip de bal verkeerd raakte waardoor hij niet goed kon uithalen. Eindhoven leefde dus nog en ging nog nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker. De grootste kansen voor de bezoekers kwamen in de 70e en 72e minuut. Bij de eerste mogelijkheid viel een hoekschop in de 5 meter, deze werd weggetrapt door Hoefdraad. De laatste mogelijkheid was ook meteen de grootste. Buitenspeler Sam kan in de 16 vrij op doel schieten maar doet dit in de handen van Etemadi. Een paar minuten later gooit Alhaft de wedstrijd op slot met de 2-0. Een snelle tegenstoot en een prachtige steekpass van Hoefdraad zet de behendige buitenspeler op de rand van de 16 vrij om uit te halen. Hij krult hem om doelman Swinkels heen en met dit doelpunt was de wedstrijd gespeelt. Almere City FC kon hierna vrijuit voetballen en wisten nog een aantal mooie aanvallen uit de hoed te toveren. Loen (net over) en Efmorfidis (schot geblokt) kregen nog de kans om de 3-0 te maken maar die kwam er niet.

Door de 2-0 overwinning heeft Almere City FC nu 40 punten en staat het 10e. In een zeer drukke middenmoot waar veel clubs dicht bij elkaar staan zijn het 3 belangrijke punten. Zo sta je nog maar 3 punten achter Roda JC (de nummer 6), maar tegelijkertijd slechts 4 punten voor op NEC (de nummer 13). Volgende week wacht weer een directe concurrent in Maastricht. Dan is MVV de tegenstander, die 8e staat met 42 punten. Tickets zijn te koop op https://tickets.almerecity.nl.