Aankomende zondag zullen er 1.351 supporters en sponsoren in het Yanmar Stadion aanwezig zijn om de club te supporten in de strijd tegen Cambuur Leeuwarden.

De supporters worden toegestaan vanwege wetenschappelijk onderzoek dat zal worden uitgevoerd tijdens de wedstrijd. Dat onderzoek zal mee moeten helpen om op een veilige en verantwoordelijke manier weer evenementen met publiek te kunnen organiseren. Het is de 2e en voorlopig laatste keer dat er supporters bij een wedstrijd aanwezig mogen zijn. Afgelopen zondag speelde NEC voor het toeziend oog van ongeveer 1.200 supporters tegen De Graafschap.

Voor de wedstrijd tegen de koploper waren er 1.500 kaarten beschikbaar. Dat aantal is net niet gehaald, mede doordat oudere en supporters met een medische indicatie streng werd afgeraden mee te doen met het onderzoek. “De mensen beseffen dat er in Nederland nog steeds zware maatregelen zijn tegen de verspreiding van het virus en zijn misschien nog voorzichtig. En ze moeten veel doen om te worden binnengelaten. Daarom vinden wij dit aantal een heel positief signaal.”, aldus een woordvoerder van Almere City.

De aftrap van de belangrijke wedstrijd in de top van de Keuken Kampioen Divisie is zondag, na een optreden van Lucas & Steve, al om 12:15.